USA - Schweiz

Riktigt spännande första-period. Första tredjedelen kändes praktiskt taget stillastående eftersom både USA och Schweiz gjorde så bra ifrån sig och var riktigt jämna. Några grymt fina räddningar av Miller! Speciellt en där han stod någon meter ifrån buren och lyckades avstyra pucken ändå. Sista tredjedelen dominerade USA, vilket syns ganska tydligt på statistisken för skott på mål: 18-4 till USA.

Schweiz öppnar bra i andra perioden med och lyckas hålla nästan samma tempo matchen igenom. Hiller sköter sig fenomenalt fram till slutsekunden då han slår in pucken i eget mål. Riktigt mycket flyt dock eftersom klockan hinner slå om till 0.0. Ett hallelujah-moment för Schweiz och säkert får vi aldrig se det här i hockey igen!
Kommentatorerna dömer ut Schweiz totalt vid deras första utvisning. "Det luktar 1-0" hela tiden men Schweiz lyckas ta sig igenom 3 stycken boxplay utan att släppa in pucken. Fortsatt 0-0. Matchens snyggaste vurpa står Ryan för som voltar över en annan spelare.

I tredje perioden börjar det bli riktigt intenstivt och galet. Ett par minuter in i perioden gör USA mål och sen händer allt samtidigt. USA slår en andra puck i ribban. Schweiz är ett par centimeter från mål - pucken tar i stolpen från vänsterkanten och studsar ut igen. Spelet går vidare och bara sekunder senare gör USA mål som blir bortdömt för att en Schweizare blivit avslängd hjälmen. Både USA och Schweiz har riktigt fina målvakter och alla spelare går på högvarv. Själv börjar jag tveka på om mitt hjärta verkligen kan ta det här.

Sbisa gör en riktigt bra match och Plüss gör ett par nervkittlande skott. Med 2 minuter kvar tar Schweiz timeout och tar ut Hiller. Det är nära att bli 2-0 med en minut kvar men till Schweiz's glädje missar pucken målet. Spelet är intensivare än någonsin. Alla spelare känner att det är nu det gäller och båda lagen vill givetvis vidare till semifinal. Med 11 sekunder kvar gör Parise sitt andra mål för matchen och det slutar 2-0.