That confetti on the floor is the end of another decade

Gott nytt år. Eller nåt. Jag fattar inte hysterin. Nytt år, folk lovar saker, "ny början". Bullshit. Folk håller ändå inte sina nyårslöften och ny början för att det är nytt år... Well, helloo? I helskotta heller. Man har med sig samma gamla skit från förra året, året innan det, året innan det.. När man står där full som ett ägg med en flaska bubbel i handen är det lätt att lova att bli en bättre människa, men är det NÅGON som faktiskt håller det? Och varför lova just på nyår? Kan man inte sträva mot att bli en bättre människa varje dag istället?

Samma sak på Alla hjärtans dag - varför tok-köpa en massa blommor som ändå vissnar och choklad som blir uppäten? Varför inte bara visa sin partner att man älskar den varenda dag på året istället? Det är väl ändå känslorna och attityden som räknas, inte presenterna?

Nu låter jag jäkligt bitter, cynisk och ensam. Ensam är jag inte - jag ska ut och parta precis som alla andra ikväll, även om jag inte förstår poängen. Bitter och cynisk, visst, det kan jag leva med.


1½ vecka tills jag åker tillbaka till Ktown och jag saknar Åkerman och min neger. Kommande termin ska bli jäkligt kul med tanke på nollning o.s.v. :) Inte fullt lika kul är att det är mindre än två veckor tills min omtenta i socialpolitik. Ärkesuck. Har hört att folk tar speed och råpluggar hela natten, det kanske vore nåt? Eller inte :P

Well - gott nytt på er. Över och ut.

Att förstå socialt arbete

Dålig bloggare, jag vet, men jag har faktiskt varit upptagen. Jul var fin, jobbad 15-21 med Anton, en riktigt trevlig kille som läser psykologi. Vi käkade, kollade Kalle och hade julmys med de boende.

Nyår verkade gå åt pipsvängen men nu har vi någonstans att vara iallafall, bara att sällskapet håller standarden (höhö) ;)

Ett felskickat sms ledde till att jag hamnade hos Johan igår, vi bestämde oss för att käka pizza, bjuda över Hannes och kolla hockey. Vad faan höll FBK på med?! Knattehockey på LÅG nivå! De enda som kan få någorlunda plus i kanten är Kåberg, McDonell och Henrik, övriga vetifasen vad de pysslade med. Det vet nog inte de heller.

Är klar med essän, har skrivit massa anteckningar på tentan, nu ska jag bara plugga som en tok till socialpolitiktentan med så är jag nöjd sen. Heja, heja.

Mitt internet cpar som fasen nu, så jag vågar inte skriva mer om det hänger sig. Dessutom vill mamma ha bort mig från bordet för att hon ska kunna duka.

Over and out, gullisar!

Walking the streets of my hometown

Och ja, det är en very dangerous town. Eller inte. Visst, folk knarkar, mördar och misshandlar precis som på alla andra ställen men ändå. Kändes jävligt konstigt att komma hit. Inga rödljus, lite folk, lite bilar, jao.. Det tar ett tag att vänja sig.

Fick mina i-efterskott-presenter igår. Utomlands-booze och ciggisar, jävligt trevligt!

Dagens hihi: mamma skulle rensa akvariet och blev biten av en fisk. En stor fisk. Det kittlade inte, det gjorde ont.

Hittade en stackars liten fisk som blivit berövad på fenor och öga. Frågade mamma om fiskar mådde dåligt av ensamhet och det trodde hon, varpå jag replikerade att man mår väl dåligt av att bli lemlästad också. Fisken bor nu i ett glas utan de andra fiskjävlarna. Hon är på väg att kola så jag utövar palliativ vård - kollar var femte minut om hon andas. Hannes tycker jag är konstig.

Jag har en tendens att dricka för mycket för fort, detta inkluderar även kaffe. Har varit hög på koffein sen typ ett, känner för att springa runt och skrika ungefär. Skriver i hyperfart och är rastlös som faen.

Over and out!

If I could, then I would

Suck, pust och stön! Äntligen klar med anteckningarna på böckerna, nu kan jag ta det lugnt tills jag åker hem imorgon.

Fadderutbildningen var riktigt rolig och CURA verkar skit-trevliga, det här kan bli en lyckad nollning!

Ikväll blir det Gläntan med Mondira för att se på rockband som gått ensemblekurser, mycket intressant indeed!

När jag läste i en bok på väg till skolan om hur mammor förr i tiden använde skam för att inte få sina döttrar intresserade av sex kom jag att tänka på vilken skillnad det faktiskt är mot idag, tack vare frigjordheten - var du tjej och tappade något förut skulle en gentleman (gärna han du var intresserad av) ta upp det åt dig, även fast du hade lång klänning på dig. Idag kan du putta ner pennan bara för att få böja dig ner framför killar. Helst ska du ha på dig kort klänning så de verkligen ser din prima bakdel och whatnot. Underligt, indeed.

Gjorde misstaget att söka på "love" förut på spotify. Yeah, heja... Orkade inte ens scrolla igenom allt. Det finns så otroligt många låtar om kärlek, men ja, ångest och kärlek är väl det som behövs för att skriva. Man skriver ju om sådant man vet.

Julledigheten börjar idag. Jul. Herregud. Det är 8 dagar kvar, det är galet! Kanske inte har så mycket julspirit p g a att jag jobbar på julafton. Ska dessutom ska åka ifrån snön imorgon. Korv på det.

Är gött sugen på kaffe, men har pulver kvar till exakt 1 kopp. Borde väl egentligen ta den imorgon innan jag hoppar på tåget eftersom jag inte vill lämna kissekatten ensam där, men jag är sååå sugen. Har försökt vara väldigt sparsam med vad jag har handlat den senaste veckan eftersom jag faktiskt är borta en månad sen. Kaffe, kaffe, kaffe, kaffe.

Peace out.

Smile like you mean it!

Är gräset grönare på andra sidan? Tänk om jag ångrar mig och sen ångrar mig igen?

Massa tankar som snurrar i huvudet om verkligen ALLT i min nuvarande livssituation. Blä, jag hatar det. Vill vara liten igen och låta mamma bestämma. Iofs är väl det vad som kommer ske eftersom jag pratar för att ventilera tankar och tycker att hon är den visaste personen på jorden :)

Nu är det bara 2½ dygn tills jag åker ner till Herrljunga och jag LÄNGTAR! Herregud, herregud. Det är en månad sen jag var nere sist. En månad är lång tid.

Idag var en sådan där dag när man inte borde gå upp överhuvudtaget, har inte gjort annat än att skada mig idag. Har fortsatt med anteckningsförsöket - började på den andra boken idag. Sistaminutenplugg är inget bra men den här gången var det faktiskt inte självvalt. Boken jag behövde ha kom in typ igår och lånet går ut medan jag är nere. Inte mycket annat till val än att sätta sig och panikläsa/skriva anteckningar.

Är redan trött trots att jag gick upp sent idag. Hatar vintern i det avseendet - jag har varit konstant trött i flera veckor nu, kan sova hur många timmar som helst per dygn men snittet ligger väl på 12. I andra avseenden är vintern bra, det kom snö idag! WOHO!
Jag funderade medan jag strosade runt i stan. Alla tycker folk är så sexiga på sommaren, och visst, bruna, rakade lår i all ära men folk är faktiskt sötare på vintern; bylsiga jackor, mysiga halsdukar, tumvantar, mössor, rosiga kinder, röda näsor, snöflingor i håret, ja, ni fattar..

Drömde en romantisk dröm om en kille inatt och det första jag gör är att berätta för Hannes i telefon. Förklarade att det nog var för att vi tjafsade på fb igår (tjafs är standard när det gäller mig och killen) och det enda Hannes hade att säga var typ att bråk leder till kärlek. VADFAN?!

Har börjat packa lite smått för månaden i Herrljunga nu och har insett (för femte gången?) att jag behöver en större väska. Sakerna får helt enkelt INTE PLATS!
Som det är nu är det utmärkt men sen ska ju laptopen ner, smink & dylikt ska med, måste ha ett par skor att byta med. Suck. >.<
Vill inte ens tänka på hur det kommer vara efter jul, jag kommer få lämna alla julklappar därnere!

Jag funderar på sängen med lite musik och min nya korsordstidning. En spinnande katt ingår nog i planerna med.

Peace out.

May I waste your time too?

Bloggen är julpyntad och fin. Nästan. Inte så mycket jul. Mer pynt. Ska fixa resten någon dag, när jag orkar. När jag väl börjar med HTML blir jag så jäkla inne i det och kan sitta hur många timmar som helst. Funderade för övrigt på att göra bloggen rosa. Eftersom jag inte är så jäkla tjejig av mig så lever jag ut min kvinnlighet med rosa saker - typ rosa diskborste. Lite diskret sådär.

På tal om diskretion så pratade jag med Hannah om "moderna sugmärken" vilket i praktiken innebär att man lämnar lite grejer hos sin pojkvän/sitt ragg när man är där så att andra tjejer kan se att han är upptagen. Det kan handla om typ en tofs, en tandborste, ett halsband o.s.v. Enda kruxet är om det är ett par av samma kön. Hannah sa att hon kan ju inte gärna lämna saker här (Observera: vi skämtade!) för det skulle ju lika gärna kunna vara mina saker liksom. Så rätt, så rätt.

Vaknade sent idag och låg och drog mig i sängen tills det slog mig - TVÄTT-TID! Fullkomligt flög upp ur sängen, drog på mig de nödvändiga kläderna för att kunna gå ner till tvättstugan, käkade frukosten stående och jag troooor att jag kommer hinna tvätta färdigt. Hade tvätt-tid mellan 12 o 16, första maskinerna är klara om 10 min och så behöver jag köra en torktumlare och en maskin till. Det borde ju hinnas med?
Ytterligare saker jag måste göra idag: Gå hem till Åkerman och hämta grejerna jag lämnade där i fredags, lösa in min check från Radiotjänst på Pressbyrån, kila förbi affären & ringa Hannah.

Igår vaknade jag i Vallargärdet och det var hur jäkla mysigt som helst. Var på sittning i fredags (trevligt!) och sen kilade jag iväg till Leprechaun för att hänga lite med mina småpojkar. Efter ett tag skulle en av dem dra hem eftersom hans fostermamma var lite skrajsen och efter lite kort övervägande bestämde jag mig för att följa med. Yeah, mitt ute i skogen, inga gatlampor och jag är jättemörkrädd. Lyckat! Direkt när vi hoppade av bussen pep jag som en liten flicka, grabbade tag i hans hand och gick sen och kramade den hela vägen till honom som om jag höll på att föda barn typ. Väl där fick han smyga runt huset på jakt efter inkräktare medan jag, sjukt modig, stannade inomhus med hans fostermamma.
Anyways, sov där, kramandes hans gosedjurskatt hela natten och vaknade till steg i huset, radio i köket och tända ljus på bordet. Fan, det kändes som julafton. Har inte tänkt på det innan men man blir så äckligt sällskapssjuk av att bo själv.

Tvättstuga - brb!

Sådär. Hade datorn varit avstängd när jag kom tillbaka hade jag blivit sur. Uzi har en förkärlek för att lägga sig på tangentbordet varenda gång jag går ut.

När jag var inne och kikade på bloggdesigners bloggar för att fatta blogg.se:s HTML-koder fanns det tips på hur man skulle få fler läsare till sin blogg. Ett av dem var att inte skriva om sin dag utan om saker som folk "vill läsa" - alltså vem som hade på sig vad på vilken gala och vad man tycker om det. Seriöst?
Visst, jag kanske inte har 500 läsare/dag men vadfan. Det där vill inte jag läsa om! Jag tycker om bloggare som skriver om sina dagar och vad de tycker och tänker. Jag vill inte läsa om bantningstips, kändisar och fan och hans moster. Verkligen inte. Och jag är inte ute efter 511 läsare i timmen, jag vill bara skriva av mig och att folk som inte är med i min vardag ska få en inblick i hur jag har det. Det funkade på förra bloggen. Ca 50 läsare/dag hade jag ett tag där och det duger för mig. Så det så.

Peace out.


Önskelista so far

Laptopstöd

http://shop.littlemstees.com/index.php?p=product&id=114&parent=10 gul m svart text stl M

Dammsugare (helst presentkort, svårt att ta med upp)

Micro (se ovan)

Sy-kit

Hall-lampa


St Anger

Hoho!

Idag var jag arg. Eller, ja, inte bara arg. Riktigt jävla tvärskitförbannad faktiskt. Det har med skolan att göra. Ni som vet vet. Ni som inte vet får fråga. Jag tänker inte hänga ut någon i bloggen.

Var på PPUn som var lika intressant som vanligt, dock pallade jag inte föreläsningen efteråt due to: illamående, ilska (med fysiska symtom som skakningar och hyperventilerande samt dansande prickar framför ögonen), dåligt samvete för katten + huvudvärk. Det är anledningar som heter duga må ni tro.
Lyckades hinna med biblioteket, plugg och handling. Nu har jag intagit en finfin placering: Min bakdel -> soffan. Fiiiint. Enda kruxet är att jag dragit bordet intill soffan så jag får ställa mig upp och hoppa så fort jag ska hämta typ kaffe eller choklad (vilket är tillåtet före, under och efter mens, med andra ord: mest hela tiden).

Lyckades göra världens tabbe i lördags som jag hoppades passerade osedd. Mina persienner brukar för det mesta vara nere, men tidigare på dagen hade jag städat, vilket innebar att jag dragit upp dem. Detta tänkte givetvis inte jag på när jag spatserade ut ur duschen iförd - ingenting. Kom in i rummet, insåg att de var uppdragna, drog efter andan och KASTADE mig ned på golvet där jag sedan började det smidiga uppdraget att klä på mig medan jag satt ihophukad under fönstret. Inte en tanke på att krypa in i badrummet för att ta på mig där, nähä då.

Om en vecka ska jag åka ner till my hometown för att tillbringa cirkus en månad där. Ska bli fint som fan, jag saknar min mami och mina bröder. Kommer antagligen inte tycka det är lika fint när jag varit där en vecka (lite skillnad på ljudnivån i min lägenhet och deras.)

Min katt är jätte-mattegris. Har varit ett tag. Jag är ingen hejare på kattpsykologi. Förslag, någon? Jag fattar att hon vill ha sällskap men måste hon vara PÅ mig 24/7? Måste ju vara värst för henne eftersom jag oftast inte sitter still mer än 15 min i taget.

Känner mig lite ensam idag. Orkar inte riktigt göra något åt saken heller. Suck. Fuck that. Over and out.

Från bondtös till storstadstjej.

Long time no seen, här kommer ett inlägg mitt i maten.

Jag har bott i Karlstad i nästan 4 månader nu och här är lite funderingar, eftersom Herrljunga har 4000 invånare i tätorten (10 000 i kommunen) och skiljer sig ganska mycket från Karlstad i andra avseenden med.

* En av de första sakerna jag upptäckte: varför i HELSKOTTA går värmlänningar på HÖGER sida?! Jag fattar inte! Hela min uppväxt har jag blivit matad med att man kör på höger, går på vänster, men så är uppenbarligen inte fallet här.

* Jag känner mig tryggare på kvällen här. Det borde statistiskt sett finnas fler våldtäktsmän och mördare här, men fungerande och täta gatlampor har en lugnande effekt på mig.

* Varför placerade STUB mig i den enda stadsdelen utan affär? Suck. Visst, jourbutik i all ära, men det går ju inte göra sina dagliga inköp där direkt. Närmaste affär innebär en nätt liten promenad på 20 min.

* Värmlänningar ÄR faktiskt glada och trevliga. Iallafall de jag mött.

* Espresso house är fortfarande lika underbart, även fast jag har tillgång till det varje dag nu.

* Subway är U-N-D-E-R-B-A-R-T. (Nej, det finns inga snabbmatsställen i Herrljunga, förutom 4 pizzerior och en korvkiosk)

* Det går att överleva på 20 kvm, och t o m få plats med en hel del möbler.

* Världen går inte under för att man får U på en tenta. Som sagt: Det finns omtentor, men inga omfester ;) Skämt åsido, det är faktiskt ingen jättebig deal.

* Myggen här uppe är ENORMA.

Återkommer om jag kommer på något mer. Nu är det vegetarisk pytt-i-panna och ägg som gäller. Over and out.

RSS 2.0