I sin perfekta värld...

Igår fastslogs domen för männen bakom The pirate bay. En mycket märklig dom, enligt mig och många andra. När jag först hörde nyheten på tv var jag tvungen att fråga min andra hälft vad de blivit dömda för egentligen eftersom det, enligt mig, inte fanns något att döma för.
På SvD:s hemsida står att läsa att de dömts för "medhjälp till brott mot upphovsrättslagen". Eh... Va? Det kan vara något av det dummaste jag läst. Ska vi då börja jaga efter affärsinnehavare som säljer köksredskap för medhjälp till mord om någon blir ihjälhuggen med en kökskniv? Dumheter. Att vända sig mot Google för medhjälp till spridning av barnpornografi är inte ens att tänka på tydligen eftersom "de har en så pass stor samhällsnytta att man får acceptera att det blir ett visst missbruk" som Daniel Westman så käckt uttrycker det.
Samhällsnytta var det ja... Faktum är att TPB inte enbart sprider illegalt material, utan det finns faktiskt artister som lägger upp sin egen musik just för att människor ska kunna ladda ned den. Mycket effektivt, men tydligen räknas inte detta användningssätt.
Pinsamt. Mycket pinsamt. Hoppet står nu till högre instans, nämligen Högsta Domstolen. Fälls de även där kommer denna dom användas prejudicerande för andra mål, och det kan bli farligt. Tänk efter nu för fan.

Teeeeenta

Så var det dags för tenta igen. Begrepp gäller det denna gång. Frågade precis rumskompisen varför man är nervös inför tentor, man har ju ändå gjort allt man kunnat? Det finns ingenting jag kan göra åt saken nu, det lär gå som det går ändå. I och för sig är adrenalin nästintill nödvändigt för att kunna prestera.
Jag har varit mindre duktig och rökt två halvor nu på förmiddagen för att bli av med nikotinabstinensen. Yrsel, huvudvärk och koncentrationssvårigheter är inte något jag vill behöva kämpa med medan jag skriver tenta. Efter det här är det lugnt ett tag, då kan jag fokusera på nikotinsuget utan att behöva oroa mig för något annat.

Imorgon bär det av mot Herrljunga för begravning och umgänge med M. Jag har faktiskt saknat honom. Äntligen kan jag kräva massage och ta ut humörsvängningarna på någon annan än Susanna.

Efter en nervös match igår som slutade 2-1 till Mjällby står det klart att vi hänger kvar i allsvenskan ett år till. Hade Åtvid tagit tre poäng hade det varit nervöst nu, men tack och lov skiljer det fyra poäng med en match kvar så nu kan söndagens match gå hur som helst - vi slipper superettan iallafall. Dumt att man ens ska behöva oroa sig för sådant.

Well, nu drar jag. Wish me luck!

Just another monday.

"Maybe I don't love you,
I just love what you've done.
Maybe I don't hate you,
I just hate what you've become
in the eyes of everyone."


Jag älskar att du respekterar mig. Jag tycker om dig trots, inte på grund av. Det är skillnad.
Därför vill jag inte heller leka psykolog och lyssna på vad som händer på den fronten i ditt liv,
det är inte mitt problem att lösa, och det är inte mitt problem att lyssna på. Tack för att du fattar det.


Inatt drömde jag en sötdröm och vaknade kär. Typ. Eller så var det så att jag satt och tittade på bilder igår och fick pirr i magen, och tack vare det drömde jag sötdröm. Kan mycket väl vara så. Hursomhelst längtar jag ändå tills slutet av veckan. Jag saknar dig!


Om man skulle ta och dra sig mot Bergvik en sväng? Skulle behöva en rullväska som är lite behändigare än "trynken" jag har nu. Det suger p-s att Jula inte finns i närheten. I brist på det får det bli Coop. Wish me luck.


Over and out.

RSS 2.0