I sin perfekta värld...

Igår fastslogs domen för männen bakom The pirate bay. En mycket märklig dom, enligt mig och många andra. När jag först hörde nyheten på tv var jag tvungen att fråga min andra hälft vad de blivit dömda för egentligen eftersom det, enligt mig, inte fanns något att döma för.
På SvD:s hemsida står att läsa att de dömts för "medhjälp till brott mot upphovsrättslagen". Eh... Va? Det kan vara något av det dummaste jag läst. Ska vi då börja jaga efter affärsinnehavare som säljer köksredskap för medhjälp till mord om någon blir ihjälhuggen med en kökskniv? Dumheter. Att vända sig mot Google för medhjälp till spridning av barnpornografi är inte ens att tänka på tydligen eftersom "de har en så pass stor samhällsnytta att man får acceptera att det blir ett visst missbruk" som Daniel Westman så käckt uttrycker det.
Samhällsnytta var det ja... Faktum är att TPB inte enbart sprider illegalt material, utan det finns faktiskt artister som lägger upp sin egen musik just för att människor ska kunna ladda ned den. Mycket effektivt, men tydligen räknas inte detta användningssätt.
Pinsamt. Mycket pinsamt. Hoppet står nu till högre instans, nämligen Högsta Domstolen. Fälls de även där kommer denna dom användas prejudicerande för andra mål, och det kan bli farligt. Tänk efter nu för fan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0